Dagens tarotkort

2

God morgon du härliga läsare!

Strax ska jag ut i mörkret och kylan, men än har jag en stund med mina ljus, den ljuvliga kaffekoppen och tarotkorten, Och er förstås, för ni finns ju med i tankarna även om jag inte ser er för blotta ögat.

Dagens kort är det som antyder att du nu kan triggas att minnas gårdagen och att det är lätt att glorifiera sådant som varit. Risken är att det, på sitt sätt falska, minnet kan färga av sig så att nutid eller framtid ter sig bleka i jämförelse.
Minns gärna de goda tiderna, och det gör ingenting att du har lite rosafärgade glasögon på dig när du beskådar minnet, men försök vara ärlig mot dig själv när du nu tittar på vad dagen har att bjuda. Att minnas glädje är underbart, att sitta och längta efter något som inte ens fanns där då och tycka att allt var bättre förr, stjäl bara energi och fokus för det som väntar. Vad kortet vill säga är kort och gott att du ska försöka uppskatta nuet lika mycket och bygga något bra för framtiden. Du vet att du kan fokusera på det du vill ha mer av. Därför är glada återblickar till lyckliga stunder bra, så länge du inte sörjer att de ligger i backspegeln, utan använder den energin till att dra till dig mer av samma. Förstår du skillnaden? Att sucka och tycka att det var bättre förr, är inte det samma som att tänka “oh, vad jag var lycklig då” och använda det minnet som en energiboost i vetskap om att du kan få in mer av samma. Kanske inte exakt samma form, men samma känsla. Gäller det relationer blir det en annan person som får dig att sväva på lyckomoln, är det ett jobb finns det flera med trevliga kollegor och god stämning, etc.
Alltså bör minnet bli en språngbräda snarare än en fotboja.

Jag önskar dig en alldeles fantastisk dag och lämnar åt dig själv att skapa dagens affirmation, beroende på vilka minnen som får dig att inse vad du vill ha mera av idag! 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Anna den

    Tack! Detsamma till dig?

    • lyckoteket den

Lämna en tanke