Att vara överens om att vara oense

0

God morgon du härliga läsare!

Det var ett bra tag sedan jag gjorde ett inlägg (men min fb-sida har fått lite uppmärksamhet i varje fall) då jag har sommarlov!
Ser att det under tiden samlats över 17000 skräppostkommentarer och det är övermäktigt att rensa bland dessa. Jag hoppas därför att ni har överseende om jag missar att uppmärksamma en kommentar från någon av er. Ni är alla lika värdefulla för mig, men försvinner lätt i detta skräp-flöde, som ni förstår.
Men, nu tar vi det roliga: dagens budskap!

Att leva och låta leva, kan man säga är dagens budskap.
Det är många som tycker att konflikter är obehagligt och visst kan vissa vara det. Men många gånger handlar det faktiskt bara om att vara överens om att vara oense! 🙂
När någon tycker annorlunda än du, kan du ge det en liten mangling i tankekvarnen innan reptilhjärnan reagerar med försvar. På så sätt lär du dig mera än om du bara automatiskt håller med, eller kanske överreagerar. 
Försök se någon annans synvinkel på det hela. Det viktiga är inte om det står i konflikt med dina egna åsikter eller inte. Man måste inte alltid ha “rätt”. I vissa fall finns inte ens något rätt eller fel, men du ska vara trogen dina egna ideal. Du ska lära dig att hålla på din integritet. 
Det är alltså inte det samma som att försöka få andra att tycka som du, men fortsätta ha din egen åsikt, och låta den andra ha sina. Om ingen med sin infallsvinkel kunnat få den andra att tänka till lite så räcker det att konstatera att man har olika uppfattning och stoppa där, utan att det måste bli en fullskalig konflikt. 
Att tycka olika kan vara utvecklande då det utmanar din hjärna att ompröva ifall sanningen som är planterad är rotad ur det du faktiskt känner, eller om det är ett automatiskt svar och något du automatiskt “ärvt” av någon annan. 
Hör man en lögn tillräckligt många gånger kan den förvandlas till “sanning”.

Dagens affirmation: Jag lyssnar och lär! Jag tar tacksamt emot hjälp från universum i alla tänkbara lägen och jag behåller mitt inre lugn. 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke