Dagens tarotkort

0

Välkommen du härliga läsare!

Solregn på morgonen med tunga droppar. Kvickt in med markisen, men den hann bli blöt ändå. Ut med markis så att den ska hinna torka lite innan nästa skur och nu skiner solen med gyllene strålar på våra gula hus. Detta är en ljuvlig tid med all fräsch grönska och idag ska jag se vad jag kan få tag på att smycka studentlunchen med för blommor. Ut längs ängar och dikeskanter.

Dagens kort hittar jag förstås här hemma och idag håller det upp ett varnande pekfinger. 
Detta är vår fysiska värld, full av leksaker för oss. Allt som finns att tillgå, att köpa och roa sig med. Det är meningen att vi ska uppskatta och använda dem, men se upp att du inte glömmer bort vem du är. 
Mest prylar eller pengar på banken spelar väldigt liten roll den dag då du lämnar jordelivet och för vissa kan det till och med vara så att de materiella tillgångarna har tyngt ner dem!
Hur känner du, om du är ärlig mot dig själv? Har du skaffat för mycket saker som kräver omvårdnad och skötsel? Har du för stora eller många ytor att städa? Är förrådet så fullt att du knappt kommer in? Vet du ens vilka saker du äger eller blir det en överraskning när du börjar röja?
Det finns massor av frågor du kan ställa dig själv för att utvärdera om det är dags för en rensning så att du lättare kan andas. Tänk över vad du egentligen använder och har nytta av. Gör av med något gammalt när du skaffar något nytt och du ska se så mycket mer yta du få och hur mycket enklare det blir i vardagslivet.
Det kan vara en stor uppgift, en som nästan känns överväldigande, men ta en bit i taget. Börja med att rensa ut allt som du verkligen inte känner får plats på någon favoritlista och gå senare över till kanskehögen. 
Själv samlar jag gärna på mig bra-att-ha-saker. Sen hittar jag ingenting. Jag tror knappast att jag är ensam?
När du rensar ut känns det roligt efteråt och skulle du sakna någon bra-att-ha-sak så tänk på att du säkert har blivit av med minst 30 som du aldrig kommer att minnas ens. Då är priset du fick betala med den du hade behövt inte så stort och väl värt det.

Det samma gäller om du fastnat i ett beroende eller överdrivet användande av något. Se över om det är hälsosamma vanor du utvecklar. Annars stoppa i tid och lägg lite tid på själen och ditt inre så att du får balans i livet. Minns vem du är på själsnivå och att du bara lånar din fysiska kropp ett tag. Gör det mesta möjliga av den tiden. 

Ha en riktigt fin dag vänner! 


Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke