Lyckan kommer, lyckan går

4

Eftersom jag döpt min blogg efter ett av mina “ben” i firman vill jag förklara hur jag ser på det där med lycka.
Jag tror att vi alla har någon sorts grundlycka och det är den vi eftersträvar. Trots vad många tror så väljer vi våra tankar i större utsträckning än du kanske är medveten om. och har fler valmöjligheter också. Visst finns det tillfällen då man inte har så lätt att välja känns det som. Sorgliga och tragiska händelser drabbar alla, utan undantag.
Men som jag ser det så är det de personer som kommer vidare som själv har stor del i detta. Några jag kommit i kontakt med har en viss förmåga att låta gammalt hänga med på färden in i framtiden. De kan älta samma sak om och om igen men det ändrar ju absolut ingenting? Det tråkiga har hänt?! Du kan inte göra om det, bara förbättra inför framtiden. Var du själv delaktig kan du göra andra val som gör att du undviker just den fällan fler gånger.
Tro mig, det finns massor av nya misstag att begå! *ler*
Men om man kan reta sig en lagom lång stund, sedan utvärdera om man kan göra något åt det eller ej, och därefter acceptera att det hände så är halva slaget vunnet. Det blev inte bra, ok? Men det måste du släppa och göra bättre när nästa chans dyker upp. Se på alla de bitar som fortfarande ÄR bra och fokusera på dessa. Känn tacksamhet över att det finns nya möjligheter även om de ligger längre fram. Blev inte vägen så rak som du tänkte dig, så ställ in dig på en krokigare men med samma – eller nytt bättre – mål.
De som istället fokuserar på orättvisan eller det dåliga som hände drar detta med sig i åratal och mår dåligt. Inte på grund av att det fortfarande händer, men för att de bär med sig det som ett ständigt rött skynke. Jag tror inte ens att kroppen mår bra av denna ständiga negativitet och energiläckaget, utan att man kan bli sjuk av det.

Så, låt oss välja Lyckan. Välja att fokusera på det som faktiskt är bra i våra liv. Acceptera och släppa så fort det går, sådant som inte gagnar oss eller gör någon skillnad på resultatet. Det är svårare vissa gånger än andra, men man lär sig och blir bättre på det. Det är inte samma sak som att stoppa huvudet i sanden och försöka ignorera, för det finns kvar som en tagg tills du accepterat det som hände och försöker gå vidare. Poppar tankarna upp igen så tänk att japp, det där var inget vidare men det var DÅ, nu tar vi tag i NU.
Det är min önskan att ni alla får känna lycka så ofta det bara går. Att ni mår bra och trivs, sprider trivseln vidare.
Kram o ge Lyckan en chans!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

  1. itis_Anette den

    Så rätt o så välskrivet – man har stort ansvar för sin egen lycka, mer än man faktiskt tror. Visst andra kan vara utlösaren eller anledningen till att man hamnar i något negativt, men det är man själv som väljer hur länge det ska få äta o tära på en….

    Kram

    • lyckoteket den

      Förhoppningsvis blir vi klokare med åren! 🙂 Kram

    • lyckoteket den

      Vi behöver påminna oss själva om det där ibland. Så lätt att falla ner i självömkan. 🙂

  2. Katarina Kemi Lindgren den

    Tänkvärt! ??

Lämna en tanke