Lekfullhet

0

God fredag!
Idag strålar solen här i Skåne, vilket är en klar förbättring mot gårdagens snöblandade regn. Egentligen ska man väl aldrig klaga på vädret, utan klä sig rätt, men just nu längtar de flesta av oss efter våren. Vissa dagar har det här varit riktig vårkänsla och som mest har vi haft ca 9 grader, vindstilla och sol. Då är det lätt att föreställa sig den tid som ligger framför oss. Hela den härliga försommaren då ljuset återvänder mer och mer.
Min rubrik kommer från det jag känner när jag drar dagens kort.

Two of Earth
Kortet andas lekfullhet och ger oss också rådet att ta sig an ett problem eller en situation på ett mer lättsamt sätt för att nå en lösning. Ibland motarbetar man sig själv genom att vara alltför hård eller oflexibel, när man istället kan komma närmre en lösning genom lite smidighet. Tänk på det gamla talesättet: man fångar fler flugor med honung än med ättika. Och visst stämmer det? Du behöver inte gå längre än till dig själv för att veta att du hellre hjälper en vänlig och glad person, än en som skäller ut dig.
Tittar man på texten på kortet så antyder den att det är full fart i vardagslivet för närvarande. Kanske har du extra mycket inbokat eller högsäsong på ditt jobb. Oavsett, så försök hitta små luckor där du kan ta hand om dig själv. Om så bara fem minuter. Undvik att låta stressen ta över utan andas lite lugnt och varva ner. Två minuter är absolut möjligt att klämma in även under den mest hektiska perioden. Du tjänar på att försöka bevara ditt inre lugn även om det är mer eller mindre lätt beroende på läget runt i kring dig. Att även här försöka föra in lite roligt, att göra jobbet roligt tillsammans med arbetskamraterna, kan också lätta upp stämningen och göra det smidigare.
Dessa känslor kortet har gett mig gör att jag lägger vikten på just ordet Lekfullhet. Kan vi föra in mer av den i vardagen blir allt mycket lättare!
Dagens affirmation: Jag blir alltid bemött med vänlighet!  (självklart bemöter du andra som du själv vill bli bemött)

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke