Hej alla härliga läsare!
Jaså, säger hans bror då: Du menar Sluring! Va?! sa jag. När jag växte upp var “Sluring” en grillkorv!
Vi googlade Sluring och fick upp att det var en gammaldags rätt med fläsk! Ingen av oss hade tydligen rätt kring den allmänna uppfattningen om sluring heller.
Bild från Dansucker som också har ett recept.
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
2 ägg
Smör att steka i
Slå i mjölken och rör till en tjock men slät smet. Vispa ner de två äggen.
Klicka ut i stekpanna ställd på medelvärme och stek i ca 2-3 minuter på varje sida till du ser att de pöst upp.
När de är klara kan du – om du vill – doppa dem i strösocker.
De går att äta som de är eller med sylt och grädde och godast är de nybakade. Annars går de faktiskt utmärkt att ha med på utflykt eller som mellanmål. Jag tycker mest de smakar munk/sockerkaka.
Kortet visar att du, antingen det sker medvetet eller omedvetet, är en förebild för andra och att det därför är all idé att försöka se över vilka signaler du sänder ut till andra.
Så länge du är sann mot dig själv och den du i grund och botten är, kommer du att vara en god förebild. Ändå kan vi alltid sträva efter att bli ännu bättre. Ingen av oss är fullkomlig i vår mänskliga form men man kan alltid försöka upptäcka och skala av lite olater eller släcka de där föreställningarna om hur “andra” borde vara vilket gör oss kritiska och fördömande.
Försök att istället vara nyfiken på hur saker hänger ihop, hur någon kan reagera som de gör, hur man blir mer överseende (utan att acceptera övertramp eller oförrätter) utan att tappa dig själv eller att släta ut din personlighet. Ingen kräver att du ska vara ett helgon eller gå med på vad som helst, men det är ganska trevligt att vara sitt “bästa jag” eller hur?
Dagens affirmation: Jag är en kraftfull medskapare i alla relationer och situationer. Jag tar tacksamt emot universums hjälp och stöd i att utveckla mina talanger.
10 kommentarer
Vi gör dessa krabbelurer på skolan över öppen eld. Har även jobbat på förskola. Då både här i Dalarna och Stockholm.Har alltid bara hör krabbelurer.
Jag tror att det är det mest vanliga namnet och att min man minns fel. 🙂
Min mamma kallade de för Skrabbeluckor har ätit sen 60 år sedan…
Stefan
Jag har förstått att många fått det sedan barndomen o nu kanske det är dags att göra en omgång? 😉
Fick höra talas om krabbelurer för några år sedan nu. Tyckte det var jättegott när jag blev bjuden och har därefter gjort själv ett par gånger. Krabbelurer är det enda namnet jag har hört på dem?
Det är kul att så många känner igen det. Själv hade jag som sagt ingen aning om vad det var.
Men så kul. Är i Thailand och fick vad dom kallade pannkakor med sirap som mer liknade dessa. Sa just att det mer var en blandning mellan pannkaka och sockerkaka vi fick.
Så roligt att det inte bara är vi här i Sverige som får smaka denna godsak! 🙂
Tack för receptet har gjort en omgång?
Jättegoda!!!!!!
Enkelt men gott och framför allt snabbt! 🙂