Krabbelurer och budskap till dig

10

Hej alla härliga läsare!

Kärt barn har många namn. Länge har P pratat om hur han som barn fick “Skrubbeduller” hemma hos en kompis, varpå hans mamma fick receptet. Jag sökte på nätet för att hitta recept men utan framgång, tills jag en dag hittade “Krabbelurer” och de lät exakt som de han beskrev. Nää, han skakade på huvudet. Skrubbeduller!
Jag gjorde de här Krabbelurerna ändå och han sken upp som en sol. DÄR hade vi smaken. Som något mitt emellan pannkaka, munk och sockerkaka.
Jaha, sa jag, det där ÄR Krabbelurer. Och när jag sökte på nätet hittade jag namn som Skrabbelucker, Snoobelurer och allt möjligt. Så när vi träffade hans bror och svägerska hemma hos svärföräldrarna kom han att prata om det för han skulle fråga sin mamma efter originalreceptet hon fick från kompisens mamma.
Jaså, säger hans bror då: Du menar Sluring! Va?! sa jag. När jag växte upp var “Sluring” en grillkorv!
Vi googlade Sluring och fick upp att det var en gammaldags rätt med fläsk! Ingen av oss hade tydligen rätt kring den allmänna uppfattningen om sluring heller.
Vi satte oss för att dricka kaffe och när jag tittade på mjölkpaketet så var dagens recept “Krabbelurer”. Hur stor är chansen? Jag hade aldrig hört talas om dessa förrän jag började söka efter Skrubbedullerna. Inte heller har jag smakat före mitt första egna försök till tillagning.
Kommentera gärna om du hört talas om dessa tidigare och vad ni själv kallar dem. Det vore intressant att se om fler har fått dessa i sina hem.

 Bild från Dansucker som också har ett recept.

 

För er som vill testa kommer receptet här och i vår familj får vi väl kalla dem
SKRUBBEDULLER
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
2 ägg
Smör att steka i
Blanda de torra ingredienserna först.
Slå i mjölken och rör till en tjock men slät smet. Vispa ner de två äggen.
Klicka ut i stekpanna ställd på medelvärme och stek i ca 2-3 minuter på varje sida till du ser att de pöst upp.
När de är klara kan du – om du vill – doppa dem i strösocker.
De går att äta som de är eller med sylt och grädde och godast är de nybakade. Annars går de faktiskt utmärkt att ha med på utflykt eller som mellanmål. Jag tycker mest de smakar munk/sockerkaka.
Men nu till Dagens tarotkort

Kortet visar att du, antingen det sker medvetet eller omedvetet, är en förebild för andra och att det därför är all idé att försöka se över vilka signaler du sänder ut till andra.
Så länge du är sann mot dig själv och den du i grund och botten är, kommer du att vara en god förebild. Ändå kan vi alltid sträva efter att bli ännu bättre. Ingen av oss är fullkomlig i vår mänskliga form men man kan alltid försöka upptäcka och skala av lite olater eller släcka de där föreställningarna om hur “andra” borde vara vilket gör oss kritiska och fördömande.
Försök att istället vara nyfiken på hur saker hänger ihop, hur någon kan reagera som de gör, hur man blir mer överseende (utan att acceptera övertramp eller oförrätter) utan att tappa dig själv eller att släta ut din personlighet. Ingen kräver att du ska vara ett helgon eller gå med på vad som helst, men det är ganska trevligt att vara sitt “bästa jag” eller hur? 

Dagens affirmation: Jag är en kraftfull medskapare i alla relationer och situationer. Jag tar tacksamt emot universums hjälp och stöd i att utveckla mina talanger. 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

10 kommentarer

  1. Vi gör dessa krabbelurer på skolan över öppen eld. Har även jobbat på förskola. Då både här i Dalarna och Stockholm.Har alltid bara hör krabbelurer.

    • Jag har förstått att många fått det sedan barndomen o nu kanske det är dags att göra en omgång? 😉

  2. Fick höra talas om krabbelurer för några år sedan nu. Tyckte det var jättegott när jag blev bjuden och har därefter gjort själv ett par gånger. Krabbelurer är det enda namnet jag har hört på dem😊

  3. Men så kul. Är i Thailand och fick vad dom kallade pannkakor med sirap som mer liknade dessa. Sa just att det mer var en blandning mellan pannkaka och sockerkaka vi fick.

Lämna en tanke